Is huid bleken met citroensap huidvriendelijk?

Er zijn vandaag de dag verschillende methodes om de huid bleker te kunnen maken. er zijn genoeg cosmetische middelen om dit mogelijk te maken. Maar in het verleden waren er alleen huishoudelijke oplossingen. Een daarvan is het gebruiken van citroensap om de huid te bleken.

Maar is dat wel huidvriendelijk? Ten eerste is het van belang dat u genoeg citroenen in huis neemt, aangezien u, mocht u de huid met citroensap gaan bleken, iedere dag een citroen zal moeten gebruiken. Verder heeft u er niet zo heel erg veel bij nodig. Door het iedere dag te doen, zal het niet zo bijzonder snelle proces iets meer vaart krijgen. Als u vrij donkere pigmentvlekken op bijvoorbeeld uw handen heeft, kan het wel tot 16 weken duren voordat u resultaat boekt.

Het citroenzuur in de citroen is behoorlijk krachtig. Hierdoor zullen de plekken op uw huid ook lichter worden. Heeft u een overmatig gevoelige huid, dan is de kans aanwezig dat u er last van krijgt. Maar echte keiharde bewijzen dat citroen en de zuren in deze vrucht een slecht effect op uw huid zullen hebben, zijn er niet. De citroensap wordt ook tegen acne gebruikt, veelal met succes.  Skinlight werkt beter dan met citroen

U kunt het beste zelf nagaan of u er iets aan heeft. Dat citroensap geneeskrachtig is, daar zijn vele wetenschappers het al enige tijd over eens. Mocht u denken dat het niet huidvriendelijk is, wat natuurlijk uw goed recht zou zijn, is er ook nog de mogelijkheid om de citroensap te drinken. Op deze manier zal de huid van binnenuit herstellen. Veel mensen gebruiken de citroensappen om rimpels tegen te gaan.

Een ding is zeker; citroensappen zijn sowieso huidvriendelijker dat de meeste chemische middelen die er vandaag de dag op de markt te vinden zijn.